Béda – törpeharcsa gyérítés

A Bah/1008-7/2016-os sz határozat alapján 2016.06.14.-én a reggeli órákban horgászegyesületünk, megkezdi a törpeharcsa állomány gyérítését, 02-016-1-1-es víztérkódú Belső Bédai vízszakaszon.

Kérem a tagságot hogy a műanyagpalackos jelöléseket, ne tekintse szennyezésnek a víz tetején, ugyanis ezekkel jelöljük a  DDNP.i. által is hivatalosan elfogadott 100*50-es kizárólag törpeharcsa fogásra alkalmas varsákat.

Igyekszünk a gyérítés közben a horgászatot nem zavarni!

Az invazív halfaj gyérítését házon belül végezzük, nem idegen halász, vagy halászok közreműködésével tesszük azt.

Alkalomszerűen, 1 fő horgász, aki rendelkezik a vízterületre érvényes területi engedéllyel, előzetes jelzése alapján, melyet a Potyka horgászboltban megtehet, részt vehet a varsák le, illetve felszedésénél!

 

Tájékoztatást adja: Elnökség

2 Responses

 1. Fekete János
  | Válasz

  Jó reggelt horgászok!

  A környezetünk összképének, és a Natura 2000-es területnek megfelelően a műanyagpalackok helyett, inkább a környezetbe illőbb
  parafákat használom a törpevarsa varsák megjelölésére!

  A Nemzeti Park megérdemli hogy ne tájképet romboló műanyagpalackok libegjenek a víz tetején!

  Fekete János
  Elnök

 2. Fekete János
  | Válasz

  Szevusztok horgászok!

  Felhívom a figyelmeteket, hogy aki, a 02-016-1-1 es vízszakaszon a jogszerűen törpeharcsa gyérítésre elhelyezett, varsákat, a jelenlétem nélkül bárki hozzányúl,felszedi, az a jogosulatlan halászat bűntettét követi el,ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető!

  Fekete János
  Elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .