Horgászélmény a Béda holtágon

Kiss Bálint, kerületvezető vadász beszámolója próbahorgászatáról,  amely a Bédai Pihenőháztól  nem messze elhelyezkedő Béda Szövetkezeti holtágon, a Gemenc Zrt. kezelésében lévő horgászállásról történt.

A horgászatot március 12-én kezdtem a délelőtti órákban. Sokáig kapás nélkül telt az idő, nagyjából dél körül megérkezett az idei első ponty. Onnantól kezdve folyamatosan evett a hal, az egyik botot használva tudtam csak horgászni. Délután négyig 12 pontyot sikerült megszákolnom. A csalizás több esetben tovább tartott, mint a kapások között eltelt idő.

13-án esős, időben, viharos erejű szélben csak estére sikerült 4 darab pontyot fognom.

14-én ugyancsak esős és rendkívül hideg időjárásnak tulajdonítom a teljes kapástalanságot.

15-én a szakadó eső miatt csak délután tudtam horgászni, ahol szinte megismétlődtek az első napon történtek. Két halvesztés mellett, 12 darab pontyot sikerült a szákba terelnem. Este hatig voltam a vízparton, nagyjából kettő órától, azaz négy óra leforgása alatt sikerült ezt az eredményt elérnem (átlagosan kevesebb, mint fél óra telt el a kapások között).

Pár nap elteltével 19-én kíváncsiságból 10 cm-es hóban és nagyon zord időjárási körülmények között tettem próbát, és ekkor is sikerült, talán a legnagyobb pontyot zsákmányolnom, bedobás után egy órával. A halak súlyát 1,5-4 kg között saccoltam. Mivel minden halat azonnal kíméletesen visszaengedtem, csak pár darabról készítettem fényképet, szerettem volna a sérülések kockázatát minimálisra csökkenteni.

Forrás: Gemenc Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .